Palentrekker voor Perkoenpalen

Enkele jaren geleden werden wij benaderd door een bedrijf, met de vraag om iets te ontwikkelen voor het uittrekken van perkoenpalen. Deze partij moest vele kilometers palen/planken hekwerk plaatsen. Voor het plaatsen gebruiken ze een trilmechanisme, met als gevolg dat de palen zeer stevig staan, echter hierdoor zijn de palen ook erg moeilijk te verwijderen.

HA&O heeft hiervoor een klem ontwikkeld die met een tweesprong aan een kraan/wiellader bevestigt kan worden. De zgn. “palentrekker” kan eenvoudig om de paal aangebracht worden en is zelfsluitend. Door de hijsbeweging sluit de palentrekker om de paal, zonder deze te beschadigen, en kan de paal rechtstandig getrokken worden. De palentrekker is ter keuring aangeboden omdat het een hijsmiddel betreft.

Deze hijskeuring is met goed gevolg doorstaan, en inmiddels is de palentrekker gecertificeerd. De palentrekker zoals hier afgebeeld is voor perkoenpalen met een dikte van 80 mm (70-90 mm). Uiteraard kunnen wij dit gereedschap ook voor andere maten (dikten) produceren.

Mocht u vragen hebben en/of een bestelling willen plaatsen neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *