Diverse gereedschappen-materialen huur-koop

HA&O heeft op verzoek van klanten diverse materialen en gereedschappen ontworpen en geproduceerd. Dit gaat van speciale sleutels tot krijtborden, en van haspelbeugels tot asbakken.

Het meest recente hulpmiddel is stapsteuntjes voor hekwerken zoals die tegenwoordig veel langs het spoor staan. Op verzoek van de klant hebben wij steuntjes ontworpen die in het hekwerk gehangen kunnen worden, zodat in geval van calamiteiten, de monteurs snel op de juiste locatie kunnen komen.

Het meest recente gereedschap is een verentrekker, waarmee klemveren die veel gebruikt worden voor de bevestiging van looproosters op bruggen en viaducten, vastgeklemd worden. Als er onder de roosters gewerkt moet worden, moeten de veren verwijdert worden. Dit is met de verentrekker een eenvoudig klusje geworden.

In 2018 hebben wij een pennentrekker ontworpen voor een opdrachtgever die betonijzer pennen gebruikt om betonelementen te fixeren tijdens werkzaamheden aan het spoor. (zie FB voor meer info)

Ook een veelgevraagd gereedschap zijn de handkokerklemmen voor betonkokers. Met deze klemmen is het mogelijk om met twee man zonder bukken een betonkoker op te pakken en weg te leggen. De betonkokerklemmen zijn ontworpen voor het inwendig klemmen van de kokers.

Voor een fabrikant van kunststof putten hebben wij voor diverse putdiepten een handhole trap ontworpen. Om zo weinig mogelijk ruimte te verliezen worden deze trappen in een hoek gemonteerd. 

Ook een ontwikkeling van HA&O was de diamant gatenzaag met centreerboor. Deze gatenzaag wordt veel gebruikt voor het maken van doorvoeringen in glasvezel versterkte kunststof putten. In de gatenzaag zijn waterkanalen aangebracht zodat met water gezaagd kan worden, wat voorkomt dat er glasvezeldeeltjes in de lucht terecht komen. Uiteraard is dit ook ter bescherming van de mensen die deze gaten boren.

Verder construeren en leveren wij speciale sleutels, trekschuifbladen, kegelafzettingen enz.

Met andere woorden, hebt u een speciaal stuk gereedschap nodig, informeer dan gerust.

Wij denken met u mee, en zorgen ook voor de productie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *